08 400 25 447 kontoret@livissomsorg.se

Korttidsboende

Välkommen till Silvergården


Silvergarden ligger i Härnösand, nära centrum med butiker, bussar och havet samt grönområden med fina promenadstråk. Vi erbjuder en trygg och hemlik miljö med stödinsatser som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Hos oss får du ett boende anpassat efter dina individuella behov och önskemål. 

Silvergården är ett boende för dig som är över 65 år och har somatiska omvårdnadsbehov Silvergården erbjuder även socialt stöd och aktiviteter för att tillvarata och bibehålla fysiska och psykiska funktioner.

Så bor du När du bor hos oss så får du ett full möblerat rum. Rummet med gemensamt badrum med dusch. Vissa rum har egen badrum och dusch. Du har också tillgång till gemensamma utrymmen såsom matsal, tv-rum, balkong och trädgård.

Aktiviteter och samvaro Att vardagen bjuder på både stimulans och social samvaro är viktigt för oss alla. På informationstavlan kan du läsa om de aktiviteter som erbjuds. Mingla mötesplats ligger i första rummet till vänster och erbjuder gemensamma aktiviteter av olika slag bland annat sångstunder, bingo, ost och vin på fredagar, bio, fester, kaffestunder m.m. Till Mingla är du välkommen även efter att du flyttat hem. Mingla har aktiviteter två gånger om dagen. Årets traditionella högtider – jul, påsk, midsommar mm – firas på olika sätt

Måltider En viktig del i livet är maten som ska vara god och vällagad. Måltiderna äts under trivsamma former tillsammans eller enskilt. Dofter och köksaktiviteter påverkar aptiten, så därför lagar personalen en del måltider – frukost, efterrätt, eftermiddags- och kvällskaffe – i det gemensamma köket på våningen. Varm mat som lunch och middag kommer från Freddies restaurang tillagad av utbildad personal i samma hus men inte på samma avdelning.

Ibland bakar vi tillsammans med dig något gott till kaffet.

Hjälpmedel Ta med de hjälpmedel som du har idag, Silvergårdens sjukgymnast och arbetsterapeut ser över dina hjälpmedel och ger råd om träning med mera.

Möbler Rummen för korttids/växelboende är färdigmöblerade. Sänglinne, lakan och handdukar ingår.

Din ekonomi Du har själv ansvar för din ekonomi och för de pengar och värdesaker du förvarar i lägenheten. Om du behöver hjälp med ekonomin kan du ansöka om en god man genom biståndshandläggaren.

Privatperson Du kan även som privatperson köpa denna tjänst direkt från oss.

Besök Anhöriga och vänner är alltid välkomna till Silvergården. Du bestämmer när du vill ta emot besök av vänner och anhöriga.
Om ni vistas på Silvergården under måltiderna är vi tacksamma om ni uppehåller er på er anhörig/god väns rum alternativt på Mingla under tiden. Anhöriga välkomnas till informationsmöte årligen. Då ges möjlighet till ömsesidig information och diskussion om det som är aktuellt.

Ring oss idag 08 400 25 447 eller maila på kontoret@livissomsorg.se

”Låt därför livet bära med sig vad det vill, och låt mig vara stark nog att ta emot vad det bjuder.” 
– Astrid Lindgren

Övrigt

På ditt rum hittar du en pärm med information till dig och anhöriga.

Läkare kommer på besök en gång i veckan och finns alltid tillgänglig på telefon
Frisör och fotvårdare kommer regelbundet till Silvergården, Din kontaktperson kan hjälpa dig att boka tid om du så önskar. Du kan även få hjälp med att gå ärenden och handla om det behövs.

ADRESS OCH TELEFON

Malin Edgren, Lamula Thorén verksamhetschef, tfn 0611 45 10 25
e-post: verksamhetsansvarig@livissomsorg.se ,
epost: silvergarden@livissomsorg.se
Besöksadress: Södra vägen 5E
Postadress: Silvergårdens korttidsboende, 871 40 Härnösand

Administrativ assistent: 073 515 7500
Avdelningstelefon nr: 0611 45 10 25

 HUR FÅR MAN INSATSEN?

Ring till oss så får ni mer information.

Övrigt

Besöksadress: Södra vägen 5E
Postadress: Silvergården korttidsboende, 872 40 Härnösand

Verksamhetschef:
Lamula Thorén nås på
tfn 073 42 30 301.
e-post: silvergarden@livissomsorg.se

LIVIS OMSORG AB

 

JUNGFRUGATAN 13
114 44 STOCKHOLM
HUVUDKONTOR: 08 400 25 447